The Breeze

JJ Cale gikk bort i 2013, men musikken hans lever i beste velgående. Hvorfor? Fordi den har klassisk format, og fordi den er så lett gjenkjennelig. Mange har nok først og fremst hørt JJ Cale gjennom Eric Claptons stemme – men det er altså JJ Cale som komponerte både «After Midnight» og «Cocaine».

JJ Cale er ensbetydende med laidback blues og rock, gjerne ispedd en dose country – et musikalsk landskap norske, The Breeze rendyrker. Bandet har satt sammen et repertoar som viser bredden i JJ Cales musikalske virke, med respektfull og entusiastisk tilnærming til The Tulsa Sound, en perfekt blanding av blues, rock, soul og JJ Cale musikk.

The Breeze startet opp 2018 og har spilt sammen i nåværende besetning siden 2019

Medlemmer:
Lasse Ekstrøm bass,vokal
Paul Aasan trommer, vokal
Ronny Samuelsson gitar, munnspill, vokal
Ferdinand Berentzen gitar, vokal Øyvind Rusten keyboard, vokal

Hva sier arrangørene?

The Breeze har gjestet vår scene en rekke ganger til stor glede for publikum. Bandet er et meget tight og godt band som er svært «tro» mot JJ Cales versjoner av egne låter. The Breeze låter helt Rått og de har en herlig fin kontakt med publikum som skaper stor stemning. Vi gleder oss til de er tilbake.

Jan Willy Hagen Stopp Pressen Scene

The Breeze har spilt på Pakkhuset ved to anledninger. Bandet innfridde alle de forventninger vi hadde. En mere genuint JJ Cale inspirert opptreden skal man lete lenge etter. Meget dyktige musikere som spiller tight og presis sammen med avdempet god vokal gjør konserten til en veldig positiv opplevelse! Anbefales!

Jon Troli Nes Blues Club

Undertegnede har hatt gleden av å booke The Breeze ved flerer anledninger. The Breeze består av erfarne og allsidige musikere som har plukket låter fra JJ Cale and The Tulsa Sound og dette gjengir de med med stor troverdighet og ekthet. Gjenkjennelsesfaktoren på låtvalget er stor, men The Breeze krydrer det hele med flere mindre kjente perler. Undertegnede kan trygt anbefale The Breeze til din konsertscene.


Ingar Johannesen – Skedsmo Bluesklubb/ Bluescruise Oslofjorden

The Breeze gir oss – hva ellers enn herlig svømmetur i JJ Cales svalende Tulsa-sound.


Jarl Von Anshus – Østkanten Bluesklubb