JJ Cale

John Weldon «J.J.» Cale (født 5. desember 1938 i Tulsa i Oklahoma, død 26. juli 2013) var en amerikansk bluesrockmusiker og sangskribent.

Cale stod for det som kalles «laidback rock», det vil si at musikken er noe lavmælt og behersket, men med mye «groove» og følelse. Dette gjelder både vokalt og instrumentalt. Han er mest kjent for de sangene som Eric Clapton spilte inn: «After Midnight» og «Cocaine». Han sto også bak Lynyrd Skynyrds hits «Call Me the Breeze» og «I Got the Same Old Blues». I 1970-årene samarbeidet Cale med rytmegitarist Christine Lakeland, som han etter hvert giftet seg med. I 1970-årene hadde Cale selv en rekke mindre hits, som «Crazy Mama», «Lies» og «Hey Baby».

I 2006 ga han ut albumet The Road to Escondido sammen med Clapton, og fikk en Grammy for beste samtidige bluesalbum. Ofte har J.J. Cale blitt kalt «musikernes musiker», og mange kjente rockeartister har anerkjent ham som unik innen sin sjanger. Det gjelder Eric Clapton, men også Neil Young, som har uttalt at Cale og Jimi Hendrix er de beste gitaristene noensinne. Etter Cales død sørget Eric Clapton for å gi ut en tribute-CD for Cale: The Breeze – an Appreciciation of JJ Cale (2014). På utgivelsen bidro en rekke meritterte musikere, for eksempel Tom Petty, Willie Nelson, Derek Trucks, Christine Lakeland og Mark Knopfler, i tillegg til Clapton selv.


A tribute to JJ Cale og The Tulsa sound The Breeze band består av rutinerte musikanter som vil vise sin respekt og hyllest til en av de største musikktalentene i vår tid, JJ Cale. Med sin musikk og sine fantastiske melodier har han inspirert flere generasjoner av musikere og tilhengere .Med sin unike blanding av rock, blues og country har JJ Cale skapt en helt egen musikkstil som har
inspirert band og artister som Eric Clapton, Dire Straits, Lyanard Skynard, Santana , John Mayer m.fl.
Breeze har latt seg inspirere av dette og satt sammen et repertoar av musikalske perler med en stor
musikalsk bredde og respekt for artisten og musikken til JJ Cale og de musikerne som lot seg
innsperere av The Tulsa sound. Melodiene Cocaine, The Breeze, Cajun moon, Don’t cry sister Cry, Magnolia …… er jo alle velkjente store klassikere.

Copyright © 2021 The Breeze Oslo Norway Personvernerklæring | Audioman by Catch Themes